Cykling

Cykla i Göteborg

Göteborg är en av Sveriges bästa destinationer för cykling. Både för mountainbike med ett enormt utbud av stigar, men också för den som vill ha en bas för ett par dagars landsvägscykling. Ska du ut och turcykla, så har du Sverige- och Kattegattslederna i närheten av vandrarhemmet.

Oavsett vilken typ av cykel du kommer med, så är du välkommen till oss. Vi är själva cyklister och har som ambition att bli det givna boende för oss cyklister. Hos oss hittar du ett låst cykelrum med mekarställ och verktyg. Du kan ta med en torr och ren cykel till många av gästrummen och du kan låna hjulöverdrag för att ta in en fuktig hoj. Spola av din cykel på utsidan och använd tvätt- och torkrum för dina kläder. Vi har dessutom fyra av Göteborgs bästa cykelverkstäder inom 3 minuters pedalavstånd

Mountainbike i Göteborg

Göteborg är ett riktigt stigmecka med perfekt topografi för att skapa cyklingsbar terräng med mycket variation. Det finns dessutom flera riktigt stora sammanhängande skogsområden där du kan cykla hela dagar utan att korsa dina egna spår. Vi ligger granne med Änggården, där endurotävlingar ibland äger rum. Här finns utmanande cykling oavsett vilken nivå du är på. Du är också nära Stigcentrat Delsjön och enduroparadiset Lackarebäck. Samt grymma områden för xc cykling, såsom Sandsjöbacka och Vättlefjäll. Du hittar mycket på Trailforks eller i appar som Strava. Fråga gärna efter Christian i receptionen, som kör mycket i dessa områden.

Landsvägscykling

Här har du en grymt bra utgångspunkt för varierade rundor. Du har bra cykelleder både åt norr och söder och ett stort urval av mindre vägar som böljar sig fram utmed kusten och inåt land. Det finns också en del tuffa stigningar om du vill få upp flåset. Träningen blir ju lättare om man har vackra vyer att distrahera sig med, så vi kan rekommendera att köra till tex Marstrand eller Tjörn/Orust.

Att välja Göteborg som bas har ovärderliga fördelar. När du har kört ett hårt pass kan du avsluta med afterbike i vår bastu och sedan fortsätta ut till ett stort utbud av restauranger och nöjen. Eller bara hänga i vårat sällskapsrum och umgås med polarna.

Starta din cykelsemester ifrån oss

Göteborg är ett riktigt bra ställe att starta och avsluta dina cykelturer på. Du kan i lugn och ro packa upp utrustning och göra cykeln färdig, för att nästa morgon starta utvilad och mätt. Du kan lämna kvar kartonger och packning som inte ska med på turen. Sverigeleden passerar förbi på gatan nedanför oss och Kattegattleden några tramptag bort. Även om ni kommer i grupp så kan vi lösa förvaring av cyklar på rummen, eller i vårt fullt utrustade cykelrum. Vi vägleder er gärna hur man tar sig runt i stan och var du hittar bästa servicen.

Hyr hoj här

Det bästa sättet att utforska staden är från cykelsadeln. Du når det mesta inom rimligt trampavstånd och slipper bekymra dig om parkering när du anlänt målet. Om du inte har valt att ta med din egen cykel, har vi ett urval av enklare hojar till uthyrning. Utrustningsnivån varierar en del och så även antalet växlar, men de är alla i gott bruksskick.

Priset är

  • 1 timma - 30 kr
  • 1 dygn - 150 kr
  • 1 vecka - 600 kr
 

Vandring

Vandringsleder från Göteborg?

Göteborg är den perfekta start och målpunkten för flera vandringsleder. Du kommer lätt till de kända lederna Bohusleden, Gotaleden och Pilgrimsleden och det finns dessutom ett stort antal leder som passar bra om du vill ha en kortare vandring, såsom Vildmarksleden och Vättlefjällsleden.

Checka in hos oss innan vandringen och starta mätt och utvilad nästa morgon. Du kan lämna kvar de pinaler som du inte behöver under själva vandringen. När du kommer åter kan vi rekommendera att boka vår lyxiga bastu och kanske samtidigt hänga upp tält och blöta pinaler i vårt torkrum. Du kan sedan njuta av närheten till Göteborgs största restaurangutbud.

Flera av personalen har vandrat lederna och även tältat utmed vissa. Fråga oss gärna om tips.

 

Löpning

Löparresa till Göteborg?

  • Trappathonbanan
  • Slottsskogen
  • Löprunda utmed havsbandet

Planerar du för en löphelg i Göteborg? Få ställen erbjuder så varierade träningsmöjligheter som just Göteborg. Det finns gott om skogsområden med varierad terräng och du har fina löprundor utmed havsbandet. Eller varför inte springa Trappathonbanan med sina 1000 trappsteg som passerar förbi oss. Vi är själva inbitna löpare och har mängder av förslag på turer utifrån vandrarhemmet. Vi tar ibland med gäster ut på våra lunchlöpturer. Kolla i receptionen om detta är möjligt under tiden du är här.

Om du ska delta i någon löptävling eller lägga din träningsresa här i Göteborg så är det ju också viktigt att kunna äta rätt. Våra kök är öppna dygnet runt och är fullt utrustade för att kunna laga det du vill ha. Vi serverar en stor frukostbuffé på morgonen och kan ofta förstärka den utifrån dina önskemål. Vill du helt slippa matlagningen, så har du Göteborgs största restaurangutbud inom gångavstånd ifrån oss.